Prof. Dr. S. Mahmut Kaşgarlı, 1937 yılında Doğu Türkistan'ın Kaşgar şehrinde doğdu. 1956 yılında Şinjan (Doğu Türkistan) Üniversitesi Uygur dili ve edebiyatı bölümünü birincilikle bitirdi. 1956-1982 tarihleri arasında Türkistan Üniversitesi'nde öğ.. .
Tanzimat dönemi yazarlarından, “Sergüzeşt” yazarı Samipaşazade Sezai Temmuz 1859’da babasının İstanbul Aksaray’daki konağında doğdu. Hikâyeci ve romancı Samipaşazade’nin büyükbabası müderris ve şair El Haci Ahmet Necip Efendi’dir. Babasıysa Mecl.. .
1939 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve ortaöğretimi Şanlıurfa’da, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Aynı üniversitenin anayasa hukuku kürsüsünde asistan oldu (1961). Aynı dalda hukuk doktoru (1966), doçent (1971) ve profes.. .
1811 yılında Londra’da doğdu; beş yaşında iken babasını kaybetti. Sekiz yaşında, erkek çocuklarını denizciliğe hazırlamak için eğitim veren bir yetimler okuluna yerleştirildiyse de birkaç yıl sonra disiplinsizliği yüzünden buradan çıkarıldı. 1826’da kamar.. .
Şair, eğitimci. 1936 yılında Bulgaristan / Kırcali / Koşu Kavak (Krumovgat) / Ada Köyü (Potoçnitsa) dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu kendi köyünde okudu, daha sonra Kırcali Pedagoji Okulu’nu bitirdi. Köyüne ilkokul öğretmeni olarak atandı. Üç yıl öğretmenl.. .