İstanbul doğumlu Özlem Doğan, Erzurum Atatürk Üniversitesi yeni medya ve gazetecilik bölümü mezunudur. Şiir ve öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayınlanan Doğan, siyaset ve edebiyat alanında seminerler vermektedir. Halen Milat Gazetesinin istih.. .
Babasının görev dolayısıyla bulunduğu Gönen’de doğdu. Öğrenimine Gönen’deki mahalle mektebinde başlayan Ömer Seyfeddin, babasının bulunduğu Ayancık’tan annesiyle beraber İstanbul’a gelerek dedesinin Kocamustafapaşa’daki konağına yerleşti. Tahsiline Eyüp A.. .
Ömer Osman Erendoruk, 1934'te Bulgaristan'da doğdu. 1955’te Kırcaali Türk Pedagoji Okulundan mezun oldu ve değişik yerlerde öğretmenlik yaptı. 1952’den itibaren Türkçe gazete ve dergilerde şiir ve hikâyeleri yayımlanmaya başlayan yazarın ilk kitabı 1965’t.. .
İranlı âlim, şair ve filozof.   430-439 (1039-1048) yılları arasında Horasan eyaletinin merkezi Nîşâbur’da doğdu. Öğrenimini ve hayatının büyük bir kısmını orada ve Semerkant’ta geçirdi. Sözlükte Hayyâm kelimesi “çadır yapımcısı” anlamına gelmekle .. .